De unieke Kia 7 jaar garantie

7 jaar totale fabrieksgarantie! Of 150.000 km, wat het eerst wordt bereikt. De eerste 3 jaar geldt er geen kilometerbeperking.

De Kia garantie*, een nieuwe standaard die u totale gemoedsrust verzekert:

 • Een totale garantie op de volledige wagen (met uitzondering van slijtagegevoelige onderdelen - zie hieronder), met inbegrip van onderdelen en werkuren.

 • Een fabrieksgarantie verzekerd door de Kia constructeur.

 • Een overdraagbare garantie voor de toekomstige eigenaar(s), volgens de garantievoorwaarden van de Kia fabriek.

 • De beste garantie op de Europese automobielmarkt, zowel inzake duur als draagwijdte van de dekking.

* Het 7 jaar garantie-aanbod is geldig op het volledige Kia gamma verkocht door Kia Motors Belgium via een erkende Kia -verdeler in België of het Groot-Hertogdom Luxemburg  vanaf 01.01.2010.


Op welke modellen is de 7 jaar garantie van toepassing?

Het 7 jaar garantie-aanbod is geldig op het volledige Kia gamma verkocht door een erkende Kia-verdeler in België of het Groot-Hertogdom Luxemburg vanaf 01.01.2010.


Waarom is de garantie van Kia zo uniek?

Kia is de eerste constructeur die een totale fabrieksgarantie van 7 jaar aanbiedt op een wagen. Nog geen enkele andere constructeur heeft het aangedurfd om een dergelijke fabrieksgarantie aan te bieden aan zijn klanten. Terwijl de concurrenten u 2, 3 of 3+2 jaar garantie bieden, schenkt Kia u 7 jaar garantie, en dit op de volledige wagen. Zo biedt Kia u de beste garantie aan op de Europese automobielmarkt, zowel inzake duur als draagwijdte van de dekking.


Waarom kan Kia u zo’n unieke fabrieksgarantie aanbieden?

 • Kia produceert wagens sedert 1944. De Koreaanse automotive groep waartoe Kia behoort, is de 4de grootste constructeur ter wereld met een productie van 3,8 miljoen wagens per jaar.

 • De Kia «Made in Europe» producten worden in de gloednieuwe fabriek in Zilina (Slovakije-EEG) geproduceerd.

 • Voor de productie van deze modellen worden de nieuwste, hoogtechnologische productie- en assemblagetechnieken toegepast.

 • Kia Motors Corporation controleert het volledige productieproces, van de grondstoffen tot de uiteindelijke assemblage.

 • Kwaliteit is een topprioriteit bij Kia, zo is 1 op 15 arbeiders verantwoordelijk voor quality control.

Al deze elementen zijn uw garantie dat Kia wagens produceert van superieure kwaliteit.


Wat houdt de Kia fabrieksgarantie precies in?

 • Kia biedt een totale fabrieksgarantie aan op alle nieuwe Kia's* die bij een Erkende Kia-Verdeler in België of het Groothertogdom Luxemburg verkocht worden.

 • ​Deze garantie is geldig op de volledige wagen, van de voorbumper tot de achterbumper, en omvat alle onderdelen en werkuren.

 • De fabrieksgarantie dekt elk defect dat kan toegeschreven worden aan een productie-of montagefout bij normaal gebruik. Defecten die het gevolg zijn van een normale slijtage, zoals het verslijten van uw banden en remblokken, vallen niet onder de garantie.​

 

Wat is het voordeel van een garantie die door de constructeur zelf wordt verzekerd?
​Kia volgt zijn klanten gedurende 7 jaar zelf op. Er komt geen extern bedrijf aan te pas bij de toepassing van de garantie. Dit betekent dus dat u gedurende 7 jaar verzekerd bent van éénzelfde gesprekpartner, éénzelfde service en dezelfde procedures. U zit dus 7 jaar op rozen bij Kia.


Wat is mijn voordeel als ik meer dan 50.000 km/jaar afleg?

De garantie bedraagt 7 jaar of 150.000 km, volgens het 1ste bereikte criterium. Gedurende de 3 eerste jaren echter, is er voor de toepassing van de garantie geen kilometerbeperking.


Als ik mijn wagen wens te verkopen binnen de 7 jaar, kan de nieuwe eigenaar dan genieten van de standaard fabrieksgarantie?

Ja, de garantie is overdraagbaar. Verkoopt u uw wagen bv. na 4 jaar, dan kan de nieuwe eigenaar nog genieten van 3 jaar garantie (of max 150.000 km**). Dit is trouwens meer dan het garantie-aanbod op «nieuwe voertuigen» bij de Europese automobielmerken. Het garantie-aanbod van Kia verzekert u een excellente restwaarde als u uw wagen wenst te verkopen. Als u voor Kia kiest, dan bent u dankzij het unieke garantie-aanbod verzekerd van een heel goede investering.*Disclaimer
Meer details vindt u in uw garantie-informatie en onderhoudsboekje.